Banden advies

Wist u dat de grootte van uw hand precies de oppervlakte weergeeft waarmee een autoband de weg raakt? Dit kleine gedeelte is het enige contact met de weg. De banden dragen het volledige gewicht van uw auto en de inzittenden en brengen ook alle krachten over: optrekken, remmen en de dwarskrachten in bochten. Goede banden zijn dus cruciaal voor veilig, comfortabel en zuinig rijden. Bandenserice Heemskerk kunnen u als geen ander adviseren over de juiste band voor uw auto en voeren bovendien ook de benodigde (onderhouds)werkzaamheden uit.

 

 

Controleren van de bandenspanning

Een van de belangrijkste factoren die de rijeigenschappen en de levensduur van een band bepalen is de bandenspanning. De banden dienen altijd op de juiste spanning gehouden te worden. Een te lage spanning heeft nadelige invloed op

 

  • Wegligging (=veiligheid)
  • Remweg (=veiligheid)
  • Brandstofverbruik
  • Slijtagepatroon
  • Rijcomfort
  • Bandentemperatuur

De juiste bandenspanning is afhankelijk van het model auto en de toegepaste bandenmaat, deze moet in 'koude' toestand gemeten worden. Uiteraard zijn wij op de hoogte van deze gegevens en kunt u altijd even langs komen bij Bandenservice Heemskerk om de bandenspanning van uw auto te laten controleren.
 

 

Bandenlabel

Vanaf 1 november 2012 zullen nieuwe banden een bandenlabel hebben, hieronder een kleine uitleg.

 

 


Profiel

Het is belangrijk voor uw veiligheid dat uw banden voldoende profieldiepte hebben. Tijdens forse regenbuien waarbij een laagje water op het wegdek komt te staan, loopt u het risico dat uw auto last krijgt van aquaplaining, er ontstaat een waterfilm tussen het loopvlak van uw band en het wegdek waardoor uw banden het contact met het wegdek verliezen.

Daarom geldt; hoe meer profieldiepte hoe langer het contact bewaard zal blijven. Uiteraard zit er ook verschil in welk type band u laat monteren; er zijn banden die speciaal ontworpen zijn om extra veel water te kunnen afvoeren waardoor deze banden een betere grip en ook een kortere remweg hebben op een nat wegdek.

Consumenten- en verkeerveiligheidsorganisaties, maar ook wij als bandenspecialist, raden u aan om uw banden te laten vervangen zodra deze minder dan 2,5 mm. profieldiepte hebben. Met minder dan 2mm. profieldiepte lopen de rijeigenschappen en het vermogen om water af te voeren zodanig ver terug dat uw veiligheid, maar ook die van uw medeweggebruikers, gevaar kunnen gaan lopen.

 

www.bandenserviceheemskerk.nl | Privacyverklaring | beheer